ÜÇÜNCÜ NESİL KAMPÜS PROJESİ A BLOK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KABA İNŞAATI
21 Kasım 2024
yazan
byd
OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜÇÜNCÜ NESİL KAMPÜS PROJESİ
A BLOK MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KABA İNŞAAT YAPIM İŞİ
SÖZLEŞME TASARISI
İKN (İhale Kayıt Numarası):
İHL008/24
Madde 1 - Sözleşmenin tarafları
1.1.
Bu Sözleşme, bir tarafta
OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
(bundan sonra İdare olarak anılacaktır) ile diğer tarafta ............................................................ (bundan sonra Yüklenici olarak anılacaktır) arasında aşağıda yazılı şartlar dahilinde akdedilmiştir.
Madde 2 - Taraflara ilişkin bilgiler
2.1.
İdarenin
a) Adı:
OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
b) Adresi:
OSTİM OSB Mah. 100.Yıl Bulvarı No:55/F Yenimahalle/ANKARA
c) Telefon numarası:
0 312 386 10 92
ç) Faks numarası:
0 312 354 39 93
d) Elektronik posta adresi:
info@ostimteknik.edu.tr
e) Elektronik tebligat adresi :
2.2.
Yüklenicinin
a) Adı, Soyadı/Ticaret unvanı: ..................................................
b) T.C. Kimlik No: ....................................................................
c) Vergi Kimlik No: ...................................................................
ç) Yüklenicinin tebligata esas adresi: ................................................
d) Telefon numarası: ..................................................................
e) Bildirime esas faks numarası: ......................................................
f) Bildirime esas elektronik posta adresi: ............................................
g) Elektronik tebligat adresi :........................................................
2.3.
Her iki taraf, 2.1. ve 2.2. maddelerinde belirtilen adreslerini tebligat adresi olarak kabul etmişlerdir. Adres değişiklikleri usulüne uygun şekilde karşı tarafa tebliğ edilmedikçe, en son bildirilen adrese yapılacak tebliğ, ilgili tarafa yapılmış sayılır. Yüklenicinin ortak girişim olması durumunda, pilot ortak veya koordinatör ortağa yapılan tebligatlar ortak girişimi oluşturan bütün ortaklara yapılmış sayılır.
2.4.
Taraflar, yazılı tebligatı daha sonra süresi içinde yapmak kaydıyla, kurye, faks veya elektronik posta gibi diğer yollarla da bildirim yapabilirler.
Madde 3 - İşin adı, yapılma yeri, niteliği, türü ve miktarı
3.1.
İşin adı :
Ostim Teknik Üniversitesi Üçüncü Nesil Kampüs Projesi A Blok Mühendislik Fakültesi Kaba İnşaat Yapım İşi
3.2.
İşin yapılma yeri:
100. Yıl Bulvarı, Cevat Dündar Caddesi, 1236. Sokak, 06374 Ostim Osb/Yenimahalle/Ankara (42710 Ada / 4 Parsel)
3.3.
İşin niteliği, türü ve miktarı:
1 Ad. Betonarme- A Blok Mühendislik Fakültesi Kaba İnşaat Yapım İşi
Madde 4 - Sözleşmenin dili
4.1.
Sözleşmenin dili Türkçe'dir.
Madde 5 - Tanımlar
5.1.
Bu Sözleşmenin uygulanmasında, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile Yapım İşleri Genel Şartnamesinde ve ihale dokümanında oluşturan diğer belgelerde yer alan tanımlar geçerlidir.
Madde 6 - Sözleşmenin türü ve bedeli
6.1.
Bu Sözleşme, anahtar teslimi götürü bedel sözleşme olup, ihale dokümanında yer alan uygulama projeleri ve bunlara ilişkin mahal listelerine dayalı olarak, işin tamamı için yüklenici tarafından teklif edilen ........…............................................(rakam ve yazıyla) toplam bedel üzerinden akdedilmiştir.
6.2.
Yapılan işlerin bedellerinin ödenmesinde, yüklenicinin teklif ettiği toplam bedel esas alınır.
Madde 7 - Sözleşme bedeline dahil olan giderler
7.1.
Taahhüdün yerine getirilmesine ilişkin her türlü vergi, resim, harç, yapı kullanım izin belgesi giderleri vb giderler ile ulaşım, sözleşme kapsamındaki her türlü sigorta giderleri sözleşme bedeline dahildir. İlgili mevzuatı uyarınca hesaplanacak Katma Değer Vergisi sözleşme bedeline dahil olmayıp, İdare tarafından Yükleniciye ödenir.
Madde 8 - Sözleşmenin ekleri
8.1.
Sözleşme, ekindeki ihale dokümanı ve diğer belgelerle bir bütündür, İdareyi ve Yükleniciyi bağlar. Ancak, Sözleşme hükümleri ile ihale dokümanını oluşturan belgelerdeki hükümler arasında çelişki veya farklılık olması halinde, ihale dokümanında yer alan hükümler esas alınır.
8.2.
İhale dokümanını oluşturan belgeler
8.2.1.
İhale dokümanını oluşturan belgeler arasındaki öncelik sıralaması aşağıdaki gibidir
1-Yapım İşleri Genel Şartnamesi
2-İdari Şartname,
3-Sözleşme Tasarısı,
4-Uygulama Projesi,
5-Mahal Listesi,
6-Özel İdari Teknik Şartname,
7-Genel Teknik Şartname,
8-Açıklamalar (varsa),
9-Diğer Ekler.
8.3.
Varsa, zeyilnameler ait oldukları dokümanın öncelik sırasına sahiptir.
Madde 9 - İşe başlama ve bitirme tarihi
9.1.
Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren
15
(
OnBeş
) gün içinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yer teslimi yapılarak işe başlanır.
9.2.
Yüklenici taahhüdün tümünü, işyeri teslim tarihinden itibaren
210
(
İkiYüzOn
) takvim günü içinde tamamlayarak geçici kabule hazır hale getirmek zorundadır. Sürenin hesaplanmasında; havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmayan dönemi ile resmi tatil günleri dikkate alındığından, bu nedenlerle ayrıca süre uzatımı verilmez.
9.3.
Bu madde boş bırakılmıştır.
9.4.
Bu işyerinde havanın fen noktasından çalışmaya uygun olmadığı günler
25 Kasım
-
5 Mart
tarihleri arasındaki
100
(
Yüz
) gündür. Ancak, işin bitiminde bu devre dikkate alınmaz ve İdare Yükleniciden teknik şartları yerine getirerek işi tamamlaması için bu dönemde çalışmasını isteyebilir. Zorunlu nedenlerle ertesi yıla sari hale gelen işlerde, çalışmaya uygun olmayan devre, ödenek durumuna ve imalatın cinsine göre dikkate alınır.
9.5.
Yüklenicinin sözleşmede belirlenmiş olan süre içinde yer teslimi için hazır bulunmaması halinde bu durum idare tarafından görevlendirilen yapı denetim görevlisinin de bulunduğu komisyon tarafından süre bitiminde tutanak altına alınır ve işin süresi başlar.
9.6.
Yüklenici; İş Programında taahhüt ettiği işleri aylık belirtilen sürelerde tamamlamadığı takdirde hiç bir bildirim ve ihtara gerek kalmazsınız tek taraflı olarak sözleşmeyi fes etme hakkına sahiptir.
Madde 10-Teminata ilişkin hükümler
10.1.
Kesin teminat
10.1.1.
Yüklenici,..................................................... (rakam ve yazıyla) kesin teminat vermiştir.
10.1.2.
Teminatın, teminat mektubu şeklinde verilmesi halinde; kesin teminat mektubunun süresi ../../.... tarihine kadardır. Kanunda veya sözleşmede belirtilen haller ile cezalı çalışma nedeniyle kesin kabulün gecikeceğinin anlaşılması durumunda teminat mektubunun süresi de işteki gecikmeyi karşılayacak şekilde uzatılır.
10.2.
Ek kesin teminat
10.2.1.
Fiyat farkı hesaplanmasının öngörülmesi halinde, fiyat farkı olarak ödenecek bedelin ve/veya iş artışı olması halinde bu artış tutarının % 6'sı oranında teminat olarak kabul edilen değerler üzerinden ek kesin teminat alınır. Fiyat farkı olarak ödenecek bedel üzerinden hesaplanan ek kesin teminat hakedişlerden kesinti yapılmak suretiyle de karşılanabilir.
10.2.2.
Ek kesin teminatın teminat mektubu olması halinde, ek kesin teminat mektubunun süresi, kesin teminat mektubunun süresinden daha az olamaz.
10.3.
Yüklenici tarafından verilen kesin teminat ve ek kesin teminat, 4734 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinde belirtilen değerlerle değiştirilebilir. Her ne suretle olursa olsun, İdarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.
10.4.
Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi
10.4.1.
Kesin teminatın ve ek kesin teminatın geri verilmesi hususunda Yapım İşleri Genel Şartnamesindeki hükümler uygulanır.
Madde 11 - Ödeme yeri ve şartları
11.1.
Yüklenicinin hakedişi
OSTİM TEKNİK ÜNV. OSTİM OSB Mah. 100.Yıl Bulvarı No:55/F Yenimahalle/ANKARA Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından
ödenir.
11.2.
Hakediş raporları, bu Sözleşmenin eki olan Yapım işleri Genel Şartnamesinde düzenlenen esaslar çerçevesinde, kanuni kesintiler de yapılarak her ayın ilk beş iş günü içinde düzenlenir. Ancak idarenin uygun görmesi ve ödenek durumunun uygun olması halinde bir ay içinde birden fazla hakediş raporu düzenlenebilir. Hakediş raporları yüklenici veya vekili tarafından imzalanıp idareye verildiği tarihten başlamak üzere İdarece en geç otuz gün içinde onaylandıktan sonra otuz gün içinde tahakkuka bağlanarak on beş gün içinde ödenir.
Bu iş için sözleşme bedeli üzerinden;
YILLAR ÖDENEK %
2025 100
ödenek tespit olunmuştur. Yüklenici yapım işi için sözleşmede belirtilen ve iş programına uygun şekilde imalat ve/veya ihzarat olarak sarf etmek zorundadır.
11.3.
Yukarıda belirtilen yılı ödenekleri, toplam sözleşme bedeli içinde kalmak kaydıyla Yüklenicinin de görüşü alınarak artırılabilir. Yüklenici artırılan ödenekleri, onaylanan revize iş programına uygun şekilde yılı içinde imalat ve/veya ihrazat olarak gerçekleştirmek zorundadır.
11.4.
İdarenin talebi olmaksızın Yüklenici iş programına nazaran daha fazla iş yaparsa, İdare bu fazla işin bedelini imkan bulduğu takdirde öder.
11.5.
Yüklenici, her türlü hakediş ve alacaklarını İdarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına temlik edemez. Temliknamelerin noter tarafından düzenlenmesi ve İdarece istenilen kayıt ve şartları taşıması gerekir.
Madde 12 - İş programı
12.1.
Yüklenici, iş programını yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren on beş gün içinde, sözleşme bedeli üzerinden imalatların niteliği, teknik özelliği ve yapım süreleri de göz önünde bulundurulmak suretiyle, gün bazında yapılması gereken iş tutarlarını hesaplayarak, ödeneklerin yıllara göre dağılım esasları ile varsa işin kısımları ile bitirme tarihlerini de dikkate alarak İdarece verilen örneklere uygun olarak hazırlar. Bu programda ayrıca; iş kalemlerini ve iş gruplarını, aylık imalatı ve iş miktarlarını, yıllık ödenek dilimleri ve bunların aylara dağılımı gösterilir ve iş programı en az dört nüsha hazırlanarak onaylanmak üzere İdareye teslim edilir.
12.2.
İdare, iş programını verildiği tarihten başlamak üzere
15
gün içinde onaylar.
12.3.
İş programının hazırlanması ve uygulanması ile ilgili diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 13 - Avans verilmesi şartları ve miktarı
13.1.
Bu iş için avans verilmeyecektir.
Madde 14 - Fiyat farkı ödenmesi ve hesaplanması şartları
14.1.
Yüklenici, gerek sözleşme süresi gerekse uzatılan süre içinde, sözleşmenin tamamen ifasına kadar, vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerde artışa gidilmesi veya yeni mali yükümlülüklerin ihdası gibi nedenlerle fiyat farkı verilmesi talebinde bulunamaz.
14.2.
Fiyat farkı hesaplanacaktır. (31.08.2013 tarih ve 28751 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 2013/5217 sayılı Bakanlar Kurulu eki olan ve ihale dokümanında belirtilen esaslara göre fiyat farkı verilecektir.)
İmalatın aşağıda belirtilen aşamalarında uygulanacak katsayı ve endeksler şu şekilde belirlenmiştir
F = An x B x ( Pn - 1 )
Pn= a İn/İo+b1 Çn/Ço+b2 Dn/Do+b3 AYn/AYo+b4 Yn/Yo+b5 Kn/Ko+b6 Gn/Go+c Mn/Mo
Formülde yer alan;
F: Fiyat farkını (TL),
An: İlk geçici hakedişte (n=1) olmak üzere (n) inci hak edişte; birim fiyatlı işlerde uygulama ayında gerçekleşen iş kalemleri ve ihzarat miktarlarının sözleşme birim fiyatlarıyla çarpılması sonucu bulunan tutarı (TL), anahtar teslimi götürü bedel işlerde ise uygulama ayında gerçekleşen ilerleme yüzdesiyle sözleşme bedelinin çarpılması sonucu bulunan tutarı (TL),
B: 0,90 sabit katsayısını,
Pn: İlk geçici hakedişte (n=1) olmak üzere (n) inci hakedişte, fiyat farkı hesabında kullanılan temel endeksler ve güncel endeksler ile girdilerin ağırlık oranlarını temsil eden sabit katsayıların yukarıdaki formüle uygulanması sonucu bulunan fiyat farkı katsayısını,
ifade eder.
Endeks tablosu: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aylık yayımlanan yurt içi üretici fiyat endeksi, 2003=100, CPA 2008 kısım, bölüm ve gruplarına göre tarihsel seri tablosudur.
Formüldeki sabit katsayılar ile temel endeksler(o) ve güncel endeksler(n):
Katsayı
Endeks
a (İşçilik ağırlık oranı)
0,28890
İo, İn
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aylık yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (2003=100) Harcama Gruplarına Göre Endeks Sayıları Tablosunun "Genel" sütunundaki sayı
b1 (Metalik olmayan diğer mineral ürünlerinin ağırlık oranı)
0,36430
Ço, Çn
Endeks tablosunun 23 numaralı "Metalik Olmayan Diğer Mineral Ürünleri" sütunundaki sayı
b2 (Demir ve çelik ürünlerinin ağırlık oranı)
0,28680
Do, Dn
Endeks tablosunun 24 numaralı "Ana Metaller" sütunundaki sayı
b3 (Akaryakıtın ağırlık oranı)
0,00252
AYo, AYn
Motorin
b4 (Diğer katı veya sıvı yakıtların ağırlık oranı)
0,00008
Yo, Yn
Endeks tablosunun 19 numaralı "Kok ve Rafine Petrol Ürünleri" sütunundaki sayı
b5 (Ağaç ve mantar ürünlerinin ağırlık oranı)
0,01800
Ko, Kn
Endeks tablosunun 16 numaralı "Ağaç ve Mantar Ürünleri (Mobilya Hariç)" sütunundaki sayı
b6 (Diğer malzemelerin ağırlık oranı)
0,03250
Go, Gn
Endeks tablosunun "Genel" sütunundaki sayı
c (Makine ve ekipmana ait amortismanın ağırlık oranı)
0,00690
Mo, Mn
Endeks tablosunun 28 numaralı "Makine ve ekipmanlar b.y.s." sütunundaki sayı
14.3.
Sözleşmede yer alan fiyat farkına ilişkin esas ve usullerde sözleşme imzalandıktan sonra değişiklik yapılamaz.
Madde 15 - Alt yükleniciler
15.1.
İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir.
15.2.
İşin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.
15.3.
Alt yüklenicilerin çalıştırması ve sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
15.4.
İhale uhdesinde kalan firma ve onun iş yapacağı alt yüklenicilerin tamamında 4857 ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve iş Güvenliği kanununa dayanarak tüm hizmetler ve çalışanlar için gerekli tüm kişisel koruyucu donanımlar iş yapacak firmanın sorumluluğunda ve yükümlülüğünde olacaktır. Üniversitenin hiçbir sorumluluğu ve yükümlülüğü olmayacaktır.
15.5.
Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 16 - Montaj, işletmeye alma, eğitim, bakım onarım, yedek parça gibi destek hizmetlerine ait şartlar
16.1.
Bu madde boş bırakılmıştır.
Madde 17 - İşin ve iş yerinin korunması ve sigortalanması
17.1.
Yüklenici; işyerlerindeki her türlü araç, malzeme, ihzarat, iş ve hizmet makineleri, taşıtlar, tesisler ile sözleşme konusu iş için, işin özellik ve niteliğine göre, işe başlama tarihinden geçici kabul tarihine kadar geçen süre içinde oluşabilecek deprem, su baskını, toprak kayması, fırtına, yangın gibi doğal afetler ile hırsızlık, sabotaj gibi risklere karşı, Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler çerçevesinde "all risk" sigorta yaptırmak zorundadır.
17.1.1.
Bu madde boş bırakılmıştır.
17.2.
Yüklenici, işin geçici kabul tarihinden kesin kabul tarihine kadar geçecek süreye ilişkin,
a) Yüklenicinin sözleşme şartları dahilindeki yükümlülükleri kapsamında eksik ve kusurların giderilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar sırasında sigortalı kıymetlere verdiği zarar ve ziyanlar,
b) Bakım devresi esnasında ortaya çıkan ve inşaat devresinde yüklenicinin sorumlu olduğu bir nedene dayanan ziyan ve hasarlara karşı genişletilmiş bakım devresi teminatını içeren sigorta yaptırmak zorundadır.
17.3.
Yüklenici firma ve onun iş yapacağı alt yüklenicilerin tamamında 4857 İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve iş Güvenliği kanununa dayanarak tüm hizmetler ve çalışanlar için gerekli tüm kişisel koruyucu donanımlar iş yapacak firmanın sorumluluğunda ve yükümlülüğünde olacaktır.
Üniversitenin hiçbir sorumluluğu ve yükümlülüğü olmayacaktır.
Yüklenicinin iş ve iş yerinin korunması ve sigortalanması ile ilgili sorumlulukları konusunda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
17.4.-
Çalışacak tüm personelin SGK kaydı olmak zorundadır.
17.5.-
Çalışacak personel çok tehlikeliye uygun 16 saatlik iş güvenliği eğitimleri ve sertifikası değerlendirme testlerine sahip olacak. Bu belgeler kişisel koruyucu donanım zimmet formaları ile tarafımıza sunulacaktır.
17.6.-
Çalışanlar iş yeri hekimi onaylı yapacağı işe uygun ek2 sağlık muayenesi raporunu idareye ve İSG birimine sunacaklardır.
17.7.-
Yüksekte çalışacak personel yüksekte çalışma eğitimi almış olacak ve sertifikası idareye ve İSG birimine sunulacaktır.
17.8.-
Kullanacak iş makineleri kaldırma araçları, taşıma araçları, forklift, elektrikli tras palet ve benzeri araçlara ait güncel periyodik kontrol muayenelerinin yapılmış olduğuna dair belgeleri ve bu cihazları kullanacak kişilerin operatörlük belgeleri idareye ve İSG birimine sunulacaktır.
17.9.-
Şantiye alanında çalışacak tüm personellerin yapacağı ise uygun kişisel koruyucu donanımları olacak ve kişisel koruyucu donanımı olmayan personel çalışma alanına alınmayacaktır.
17.10.-
İSG kâtip doktor ve uzman sözleşmeleri idareye sunulacaktır.
17.11.-
Yüklenici saha güvenliği için inşaat sahasının tamamı için gerekli olan tüm tedbirleri almakla yükümlüdür.
Madde 18 - Süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları
18.1.
Süre uzatımıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır.
Madde 19 - Teslim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar
19.1.
İşin teslim etme ve teslim alma şekil ve şartları ile kısmi kabul, geçici ve kesin kabul işlemleri Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yürütülür.
19.2.
Madde boş bırakılmıştır.
Madde 20 - Teminat süresi
20.1.
Teminat süresi
24
ay olup, bu süre geçici kabul itibar tarihinden başlar.
Madde 21 - Yapı denetimi ve sorumluluğuna ilişkin şartlar
21.1.
İşlerin denetimi, yapı denetim görevlisinin yetkileri, Yüklenici ile yapı denetim görevlisi arasındaki anlaşmazlıklar ve diğer hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümleri uygulanır. İdare, teknik destek almak isterse, danışman görevlendirebilir. Yüklenici danışmanın talimatlarına uymak zorundadır.
Madde 22 - Yüklenicilerin/Alt yüklenicilerin sorumluluğu
22.1.
Yüklenici ve alt yüklenicinin sorumluluğuna ilişkin hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
22.2.
Yüklenicinin tüzel kişi olması ve ihalede sunulan iş deneyim belgesinin yüklenicinin yarısından fazla hissesine sahip ve 4734 sayılı Kanuna göre yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili ortağına ait olması halinde yüklenici, aşağıda yer alan ifadeyi içeren beyanı her hakedişle birlikte idareye sunar.
...............................(Teklif kapsamında sunulan belgenin düzenleme tarihi yazılacaktır.) tarihli Ortaklık Tespit Belgesinde yer alan bilgilerde bugüne kadar değişiklik olmadığını ve ortağımıza ait iş deneyimini gösteren belgelerin tamamının, başka bir tüzel kişiye kullandırılmadığını taahhüt ederiz.
Madde 23 - Teknik personel, makine, teçhizat ve ekipman bulundurulması
23.1.
Yüklenici, 23.3. maddesi uyarınca, İdareye bildirdiği teknik personelin onaylandığının kendisine bildirildiği tarihten itibaren aşağıda adet ve unvanları belirtilen teknik personeli iş programına göre iş yerinde bulundurmak zorundadır.
Adet
Pozisyonu
Mesleki Ünvanı
Mesleki Özellikleri
1
Şantiye Şefi
İnşaat Mühendisi
En az 5 yıl deneyimli
1
Saha Mühendisi
Mimar/İnşaat Mühendisi
En az 3 yıl deneyimli
1
Saha Mühendisi
Makina Mühendisi
En az 3 yıl deneyimli
1
Saha Mühendisi
Elektrik - Elektronik Mühendisi
En az 3 yıl deneyimli
1
Saha Mühendisi
Harita Mühendisi
En az 3 yıl deneyimli
1
Saha Mühendisi
İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı
En az 3 yıl deneyimli
23.2.
Yüklenici, yukarıda adet ve mesleki unvanı belirtilen teknik personeli idareye süresinde bildirmediği veya iş programına göre iş başında bulundurmadığı takdirde;
(Mesleki ünvan) için
TL/Gün
1
Şantiye Şefi
5.000
2
Saha Mühendisi(Her biri için ayrı ayrı)
2.500
ceza müteakiben düzenlenecek ilk hakedişten kesilir. Bu cezalar, yüklenicinin cezalı çalıştığı süre içerisinde yukarıdaki yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde de uygulanır.
23.3.
Teknik personelin idareye bildirilmesi ve iş yerinde bulundurulmasıyla ilgili hususlarda Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan hükümler uygulanır.
23.4.
Yüklenici, işe başlama tarihinden itibaren aşağıda cinsi, çeşidi, adedi ve kapasitesi belirtilen makine, teçhizat ve ekipmanı iş programına uygun olarak iş yerinde bulundurmak zorundadır.
23.4.1.
Bu madde boş bırakılmıştır.
23.5.
Bu madde boş bırakılmıştır.
23.6.
(Mülga 30/09/2020-31260
inç Duyuru