Yerli ve yabancı toplam 424 sergilendiği 8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda (İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı – ISIF'23) OSTİM Teknik Üniversitesi 1 altın ve 4 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
ISIF'23; Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT) ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Avrupa Patent Ofisi (EPO) iş birliğiyle 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki İstanbul TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında. ISIF, Türkiye'nin uluslararası düzeydeki tek buluşma fuarı olma özelliğini taşıyor. ISIF, gerçekleştirildiği yedi yılda 62 farklı ülkede 5.000'in üzerinde teknolojiye ev sahipliği yaptı.
22 Ülkeden 424 Buluş Sergilendi
TEKNOFEST bünyesinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açılan ISIF'23'te 22 ülkede 286'sı yerli, 138'i yabancı olmak üzere toplamda 424 buluşma vitrin çıktı.
Avrupa Patent Ofisi Başkanı Ödül Takdim Etti
ISIF'23'ün 29 Nisan Cumartesi günü yapılan ödül töreninde Avrupa Patent Ofisi Başkanı Antonio Campinos da yaptığı konuşmayla onlara hitap ederken, katılan buluşmalara farklı kategorilerde "ISIF'23 Uluslararası Buluş Fuarı Organizasyon Ödülleri" ve "ISIF'23 Uluslararası Buluş Fuarı Özel Ödülleri" takdim edildi.
2016'dan bu yana düzenlenen ve dünyanın en fazla ziyaretçiye sahip uluslararası buluşma fuarı İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nın sekizincisinde OSTİMTech Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü üyesi Prof. Dr. Sinan Kıvrak ve ekibi “Lazer Görüntü İşlemeleri Kuru Sıkı, Kuru Tetik Poligon Atış Sistemi” isimli buluşmayla altın madalya kazanmayı kazandı.
Türkiye'nin uluslararası seviyedeki tek buluşma fuarı olan ISIF'23'te OSTİMTech'in hak sahibi olduğu bronz madalyaya değer görülen diğer akademisyenler ve araştırmacılar ile buluşları şu şekildedir:
- “Biyotehlike Karar Destek Sistemi” (Ahmet Koluman, Furkan Ciylan, Serkan Başol, Mehmet Can Türk)
- “Seyyar Bir Koter” (Sinan Kıvrak, Muhammet Yiğiter, Yunus Emre Ateş)
- “Streliziasyon Kontrolüne İlişkin Hızlı Tespit Yapabilen Streliziasyon Kontrol Cihazı” (Murat Ali Yülek, B. Gökhan Topal, Burak Ünal, Ahmet Koluman, Ahmet Keskin, Mahmad Sari Njjar, Muhammet Uğan)
- “Büyük ve Orta Ölçekli Zirai Alanlara Uygulanabilir Akıllı Bir Otonom Zirai İlaçlama ve Yük Taşıma Kara Aracı” (Ashkan Jalali)
Detaylı Bilgi İçin:
Gülden AYDIN
0531 784 46 35
OSTİM Teknik Üniversitesi
Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı