2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ukrayna’dan Gelen Öğrencilerin Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları
April 20, 2022
by
byd
ERASMUS+ ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ FAALİYETİ BAŞVURU İLANI
Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyeti tüm üniversite öğrencilerinin AB Eğitim ve Gençlik Programlarına dahil olan AB üyesi ülkelerde, bir işletme veya kurum bünyesinde, mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanmak amacıyla başvurabilecekleri bir staj programıdır.
Kimler Yararlanabilir?
Meslek yüksek okullarında öğrenim gören öğrenciler
Lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden öğrenciler
Ev Sahibi Kuruluşlar Kimler Olmalıdır?
İşletmeler
Eğitim Merkezleri
Araştırma Merkezleri
Diğer Kuruluşlar
Ancak; diplomatik temsilcilikler, Avrupa Birliği kurumları ile topluluk programlarını yürüten kuruluşlar bu faaliyet kapsamında ev sahipliği yapamazlar.
Yerleştirme Süreleri
Erasmus+ öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında yerleştirilecek olan öğrencilerin
en az 2 ay süreyle
staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Azami süre
12 tam aydır
.
!
Faaliyet tarihi Üniversitemiz Hibe Sözleşmesi bitiş tarihi olan
31.10.2023 tarihinden sonra gerçekleştirilemez
.
!
Asgari süre tamamlanmadan öğrencilerin geri dönmesi halinde (Mücbir sebepler dışında) faaliyet geçersiz sayılır ve hibe ödenmez.
Başvuru, Seçim ve İlan Süreci
–
Ögrenciler staj yapmak istedikleri kurumlarla doğrudan kendileri iletişime geçerek davet mektubu almalıdırlar.
Uluslararası İlişkiler Müdürlüğümüzce duyuruya çıkılan tarihler içerisinde başvuru formunu eksiksiz doldurarak, Öğrenci İşlerinden aldıkları transkriptlerini ekleyerek Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Erasmus Koordinatörlüğü’ne doğrudan başvurularını yaparlar. Sonrasında Rektörlük Makamı’nın görevlendirmesiyle oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilerek sonuçlar ilan edilir.
Seçim Kriterleri:
%50 Genel Not Ortalaması,
%50 Dil Sınavı Sonucu
Başvuru Kriterleri:
Başvurmanız için not ortalamanız
lisans için en az 2.20
;
yüksek lisans ve doktora için 2.50
olmalıdır.
Başvuru Aşamasında İstenen Belgeler
1- Erasmus staj hareketliliği başvuru formu
2- Staj yapılacak olan yerden alınmış kabul mektubu
3- Transkript
4- Yabancı dil sınav sonuç belgesi
Başvuruların Değerlendirilmesi:
Başvurular seçim komisyonu tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirilmede akademik başarı düzeyi % 50 ve dil seviyesi % 50 etkileyecek şekilde ağırlıklı ortalamalar hesaplanır. Bu ortalamalara göre öğrencilerin sıralaması alınır. Her bölümden başvuran ve en başarılı öğrenciler hibe almaya hak kazanır. Öğrencilerin hibelendirilmesi Avrupa Birliğinden Üniversitemiz hesabına gelen parayla sınırlıdır.
Başvurular sırasında;
Şehit ve gazi çocuklarına +15 puan
Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan (engelli kartı olması gerekmektedir + oran > %40)
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere +10 puan
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz) -10 puan
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10 puan
Dijital becerileri geliştirmeye yönelik stajlar (DOTs) önceliklendirilir +5 puan
Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama -10 puan
İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma (öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır) -10 puan
Ekler:
1.
Davet Mektubu Örneği
2.
Staj Hareketliliği Başvuru Formu
3. Training Agreement
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ STAJ ADAY BAŞVURU FORMUNA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ
*** Davet mektubunun karşı kurumun antetli kağıdına, ıslak imzalı ve mühürlü olarak, staj süresi, staj yapılacak bölüm, bölümde öğrencimizin alacağı görev gibi detayları içermesi beklenmektedir. Başvuru sırasında pdf dökümanı kabul edilmekle beraber, hareketlilik öncesi orjinal kabul mektuplarının Erasmus koordinatörlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.
– Seçilen öğrenciler üniversitenin Erasmus koordinatörlüğünün kendilerine bildireceği bankadan Euro hesabı açtırdıktan sonra, hesap bilgileriyle Uluslararası İlişkiler Müdürlüğümüzle Staj Hareketliliği Hibe Sözleşmesi imzalamak zorundadırlar. Bu sözleşmeyi imzalamayan öğrencilere hibe verilmez.
– Erasmus Öğrenci Beyannamesi Erasmus Koordinatörlüğü’nden teslim alınır.
– Bunu takiben Training Agreement, Uluslararası İlişkiler Müdürlüğümüze ve gidilecek kuruma imzalatılarak Erasmus Koordinatörlüğü’müze teslim edilmelidir.
– Öğrenciler e-posta adreslerine Avrupa Komisyonu tarafından gönderilecek OLS (Online Linguistic Support) dil sınavına katılmak zorundadırlar. Bu sınav sadece öğrencilerin seviyesini belirlemek ve ilerleyen dönemde internet üzerinden o dili geliştirmek için bir destek verilmesini amaçlamaktadır. Bu sebeple sınavları mutlaka başkasından destek almadan yapmanız sizin dilinizi geliştirmenize olanak sağlayacaktır.
Öğrenci döndükten sonra teslim etmesi gereken belgeler:
- Misafir kurum tarafından yurtdışındaki staj döneminin başarı değerlendirmesini gösteren bir belge
–Katılım Belgesi (Karşı kurumun antetli kağıdına basılmış ve orijinal olarak imzalanmış belge) * ıslak imzalı, mühürlü, staj faaliyetinizin detayları ve başlangıç/bitiş tarihlerinin net olarak belirtilmiş olması gerekmektedir.
- Pasaport vize ve giriş-çıkış tarihleri sayfasının fotokopileri
– Erasmus yazısı (Erasmus döneminizde yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi, size kattıkları ve üstesinden geldiğiniz zorlukları anlatan bir sayfalık İngilizce yazı)
– Nihai Rapor
Hibeler:
Ülke grupları ve bu ülkelere gidecek öğrencilere verilecek aylık hibe miktarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır:
Ülke Grupları
Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler
Aylık Hibe
Staj
(Avro)
ve 2. Grup
Program Ülkeleri
Birleşik Krallık*, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan,
750
Grup Program
Ülkeleri
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye
600
Program ülkeleri arasında öğrenim ve staj hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir.
Hibe Hesaplama:
Öngörülen toplam faaliyet süresine göre hesap edilen toplam hibenin %80’i gidiş öncesi ödenir.
Geri kalan % 20’lik hibe, faaliyetin başarıyla bitirilmesi ve ilgili evrakın Ofise teslim edilmesi sonrasında dönüş sonrası ödenir. Kesin faaliyet süresi, katılım sertifikasında bulunan faaliyet başlangıç-bitiş tarihleri ile pasaportta yer alan giriş-çıkış tarihlerine göre hesaplanır.
Sorumluluklarını yerine getirmeyen ve/veya başarısız öğrencilerin hibelerinde kesinti yapılması söz konusudur. Kesinti miktarı öğrencinin durumu incelenerek Üniversitemizin Komisyonunca yapılan değerlendirme sonucunda adil şekilde belirlenir.
in Duyuru