YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ GERÇEK VAKALARA DAYALI EĞİTİM GÖRÜYOR
October 27, 2021
by
byd
Üniversitemiz Uluslararası İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Programında öğrenim gören öğrencilere gerçek vakalara dayalı eğitim veriyor.
Uluslararası İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programı kapsamında öğrenciler, verilen derslerin içeriğine uygun belirlenen “temalar” kapsamında gerçek işletmelerle ve yöneticileriyle buluşarak, o işletmelerin problemlerini - gerçek vakalarını, o işin işletmedeki bizzat sorumlu yöneticisinden alıyor.
Program kapsamında ele alınan olaylar; işletmelerdeki gerçek sorun alanlarına veya işletmede yeni beliren güncel ve yeni çalışılmaya başlanan alanlara yönelik olarak belirleniyor. Dersin akademisyen hocası ile birlikte dersin şirket mentorü olan sanayiciler tarafından hazırlanıyor. Görev olarak öğrencilere verilen gerçek işletme problem sahalarına yönelik vakaların analiz edilmesi isteniyor. Öğrenciler, derslerle eş zamanlı olarak vakalara ait çözüm önerileri getiren dönem projelerini, dersin öğretim elemanının yönlendirmesiyle zaman içinde geliştiriyor. Böylelikle öğrenciler gerçek işletmelerde ve gerçek vakalar üzerinde gözlem ve araştırma yapma fırsatı buluyor. Gerçek işletme vakalarına yönelik öneri ve çözümler geliştiren öğrenciler, hazırladıkları projeleri hem öğretim elemanı ve hem de işletme mentorü huzurunda sunuyor, tartışıyor, ilgili derslerini “vaka analizi” destekli tamamlıyorlar.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Sığrı, yüksek lisans programı kapsamında öğrencilerin beş adet gerçek işletme problemini, bizzat vaka sahibi olan OSTİM şirketlerinin kurucuları, sahipleri ve genel müdürlerinin ağzından dinlediğini belirtti. Sığrı, bu vakalar;
Bir işletmede yeni bir yatırımın finansal fizibilite analizi,
Bir şirkette yeni ürün geliştirme stratejilerinin belirlenmesi,
Diğer bir firmada ise uluslararası ortakla birleşme müzakerelerinde yürütülecek stratejilerin belirlenmesi şeklinde olduğunu ifade etti. Program kapsamında OSTİM Teknopark’ın insan kaynakları yönetimi stratejilerini geliştirmeye katkı sağladıklarını belirten Sığrı, son örnek olayda da öğrencilerin çok önemli bir savunma sanayii şirketinin (ASELSAN) marka stratejilerini çalıştıklarını vurguladı. Sığrı son olarak, dönem sonunda hem ders akademisyenine ve hem de işletme yöneticisine raporlanan öğrenci vaka çözümlerinin, sınıfta sunulduğunu ve hem akademi hem de sahadaki uygulamacıyla birlikte her iki değerlendirici tarafından değerlendirilip, notlandırıldığını belirtti.
in AERO-DUYURU